Köpa mat online i Oslo

Det finns massor av restauranger att välja mellan för den som vill beställa färdiglagad mat online i Oslo. Jämfört med Sverige tenderar Oslo att ha tämligen höga matpriser, och det gäller oavsett om man äter på restaurang eller handlar mat i snabbköpet. Ett sätt att få ned kostnaderna för färdiglagad mat kan vara att beställa maten online och äta den hemma istället för att gå ut. Man kan beställa allt från pizza och kebab till sushi, norsk husmanskost, indisk mat, thaimat, med mera. Förutom hemleverans av mat finns också möjlighet att beställa mat online och sedan själv hämta den hos restaurangen (take-away).

Norsk husmanskost

husmannskost

Om man är sugen på norsk husmanskost kan man till exempel beställa från Gamle Oslo Grill House på Schweigaards Gate. Exempel på tillgängliga rätter är stekt sjötunga med skaldjurssås, grillad laxfilé, hackebiff med pepparsås, och köttbullar med brunsås och stuvade ärtor. Gamle Oslo Grull House har också en del intressanta smörgåsar på menyn, bland annat räkor & majonnäs, lax & äggröra, och karbonade (ung. pannbiff) med lök och stekt ägg.

Vietnamesiskt

En populär leverantör av vietnamesisk mat i Oslo är Miss Gin på Thorvald Meyers Gate. Bland bästsäljarna hittar vi rätter som Bún Chà Gio och Bún Nem Nuong. Bún Nem Nuong är vårrullar serverade med vermicellinudlar, sallad och fisksås, medan Bún Nem Nuong är grillade köttbullar gjorda av fläskkött. Sugen på något vegetariskt? Miss Gin serverar bland annat tofu i tomatsås och tofu med glasnudlar, svamp, ärtor, majs och morot.

Mexikanskt & TexMex

Agave på Bogstadveien i Olso har både mexikansk mat och tex-mex mat. Menyn innehåller massor av tacos, burritos, enchiladas, och liknande. Givetvis går det att beställa tillbehör som guacamole, jalapeños och stark mexikansk salsa. Ett exempel på en mycket populär rätt är Agaves version av Tacos de Carnitas, tortillas som fyllts med slow-cooked pulled pork, bacon och ost, och som serveras med inlagd jalapeño, pico del gallo, guacamole, ris och bönor.

tandooriIndiskt

I Oslo finns det en hel del indiska restauranger som erbjuder hemleverans eller take-away. En av dem är Natraj Tandoori Restaurant på Bygdøy Alle. Här serveras inte bara tandoori-rätter utan även annan indisk mat. Fokus ligger på kyckling, lamm, fisk & skaldjur, och vegetariskt. Exempel på rätter som tillagas i tandooriugnen är chicken tikka, chicken shashli, lamb tikka, lamb shashli, garlic scampi, fish tikka, seek kebab, och tandoori king prawns. Det går också att beställa en tandoor mix som består av flera olika smårätter.

Pizza

pizza

Här är några exempel på pizzerior i Oslo som accepterar beställningar online, antingen direkt eller via den norska beställningssajten Just Eat.

Awari Pizza & Grill Paprika Pizza & Kebab PizzaPartner Megastore
Brobekk Grill og Pizza Picasso Pizza Romsås Pizza og Grill
Dinos Pizza Grünerløkka Pizza Ariana Skeid Pizza & Grill
Haveli Pizza & Grillmat Pizza La Porchetta Star Pizza
Holtet Pizza og Grill Pizza Plutselig Taste Of Fusion Food
Jim’s pizza Pizza Ricetta Texas Grill Og Pizza
Karma Pizza og Grill PizzaBussen Valentino Pizza og Pasta
Linderud Pizza Grill PizzaMix Vålerenga Grill og Kebab
Løren Kiosk Grill Vålerenga Tikka & Grill

Sushi

Här är några exempel på sushirestauranger i Oslo som accepterar beställningar online, antingen direkt eller via den norska beställningssajten Just Eat.

  • Bygdøy Sushi
  • Fusion Sushi
  • Cherry Sushi Delivery
  • Ikura Sushi
  • Jonoe Sushi
  • Mamo Sushi Grünerløkka
  • MyMy Sushi
  • St. Raw Sushi
  • Sushi 2 Go
  • Sushi Number One