Plus500

Hos nätmäklaren Plus500 får du tillgång till ett enormt utbud av Contracts for Difference (CFD:s). Dessa kan du använda för att skaffa dig exponering mot massor av olika underliggande tillgångar, till exempel aktier, optioner, valutor och kryptovalutor, råvaror, ETF:er, och mycket mer. Du kan alltså till exempel tjäna pengar på en förändrad aktiekurs utan att någonsin faktiskt äga aktier i bolaget. Detta gör i sin tur att det blir mycket smidigt och icke-krångligt att spekulera i både uppgående och nedgående marknader.

plus500

Handelsplattform

Hos Plus500 använder man sig av handelsplattformen Webtrader.

  • Du kan handla i Webtrader direkt i webbläsaren.
  • Du kan ladda hem och installera Webtrader på din dator.
  • Det finns mobil-appar för både iOS och Android. De fungerar bra på både mobiltelefoner och surfplattor.

Det finns många olika inställningar som man kan justera i Webtrader för att anpassa handelsplattformen efter sina egna önskningar och behov.

Öppettider

Själva handelsplattformen är öppen dygnet runt, sju dagar i veckan, men exakt vad du kan handla med vareirar. Detta har att göra med hur marknaderna runt om i världen är öppna. En aktie som är noterad vid Nasdaq kommer att vara tillgänglig för CFD-spekulation när handeln är igång på Nasdaq, och så vidare.

Att komma igång hos Plus500

  • Vi rekommenderar att du testar Plus500 och plattformen Webtrader med låtsaspengar innan du bestämmer om du vill göra en insättning av riktiga pengar. Det är enkelt att öppna ett Demo Account hos Plus500 och få låtsaspengar att utforska med. På så vis kan du se om du gillar vad Plus500 har att erbjuda. Du kommer också att kunna undvika vanliga nybörjarmisstag när du börjar handla med riktiga pengar.
  • Det finns inte olika handelskonton att välja mellan hos Plus500, utan all handel med riktiga pengar sker i kontotypen Plus500 Standard Account. Du behöver alltså inte fundera över vilken kontotyp du ska välja.
  • Minsta insättning till Plus500 är bara 100 USD, så man behöver inte spara ihop något stort startkapital för att börja handla med riktiga pengar här.
  • Om du vill be omklassad från hobbyhandlare till yrkesmässig handlare behöver du kontakta kundtjänsten hos Plus500 för att få reda på vad som krävs. Yrkesmässiga handlare har färre restriktioner, men också sämre skydd, i enlighet med regelverket inom EU. Yrkesmässiga handlare kan till exempel få tillgång till större hävstänger.

Förekommer hävstångshandel hos Plus500?

Ja, Plus500 erbjuder hävstångshandel. Detta innebär att du lånar pengar från Plus500 för att göra affärer. Hur mycket du kan låna stor i proportion till hur stort eget kapital du lägger in i affären. Hävstångshandel är extra riskabel, eftersom du kan förlora pengar du inte har och hamna i skuld till Plus500. Vi rekommenderar inte att oerfarna handlare ägnare sig åt hävstångshandel, och även som erfaren handlare bör man aldrig riskera mer än vad man har råd att förlora. Fundera igenom saken ett extra varv innan du fattar något beslut. Om det är ”omöjligt” för dig att spara ihop 100 000 kronor till en affär, hur kommer din privatekonomi att må när du plötsligt är skyldig 100 000 kronor som måste betalas tillbaka till Plus500?

Högsta möjliga hävstång hos Plus500 är 1:300 men i många fall kommer de hävstänger du erbjuds att vara mindre än så, bland annat beroende på reglerna inom EU och vilken typ av affär du vill göra. Till exempel får hobbyhandlare inom EU inte ges hävstänger på mer än 1:2 för spekulation på kryptovalutakurser.

Kan jag handla med kryptovaluta hos Plus500?

bitcoinMed hjälp av de Contracts for Difference (CFD:er) som erbuds hos Plus500 kan du skaffa sig exponering mot kryptovalutakurser. Det finns till exempel CFD:er som inriktar sig på Bitcoin, Ripple eller Litecoin.

Kundsupport

Du kan nå kundsupporten via e-post och livechatt, däremot går det inte att ringa supporten.

Kundsupporten hos Plus500 är bemannad dygnet runt, sju dagar i veckan.

Insättningar och uttag

  • Exempel på godkända transaktionsmetoder är PayPal, Skrill, VISA, MasterCard och banköverföring.
  • Minsta tillåtna insättning är 100 USD.
  • Hur liten minsta tillåtna uttag är beror på vilken transaktionsmetod du använder. Räkna med att Plus500 behöver minst tre bankdagar på sig för att behandla din uttagsbegäran. Plus500 tar inte ut några uttagsavgifer.

Om Plus500

Plus500 Ltd är ett brittiskt företag som grundades år 2008

Plus500 Ltd är listat på Londonbörsens Main Market.

Via sina dotterbolag är Plus500 Ltd verksamt i många olika länder, inklusive länder i Europa, Afrika och Oceanien. Här i Sverige kan vi använda oss av tjänster från Plus500CY Ltd, ett dotterbolag baserat i EU-landet Cypern. Eftersom Cypern är ett EU-land måste Plus500CY Ltd följa både cypriotisk lagstiftning och den reglering som existerar inom EU, bland annat vad gäller konsumentskydd för småskaliga handlare. Plus500CY Ltd har licens från Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC license No. 250/14).